Annons

Stålhammar dömer a-landskamp

Färöarna och Landskrona har en gemensam fotbollshistoria. Ögruppen deltog för första gången i kvalspel då det vankades EM i Sverige 1992. Färöarna som inte hade en godkänd gräsplan förlade sina hemmamatcher till Landskrona IP. En regnig kväll den 12 september 1990 besegrade Färöarna Österrike med 1-0. Fotbollshistoria var skriven. Idag skrivs ett nytt kapitel i relationen Landskrona-Färöarna-Fotboll. När matchen Estland – Färöarna blåses igång ikväll är det nämligen Daniel Stålhammar som håller i pipan. Landskronadomaren har därmed nått en ny milstolpe i sin karriär då det är hans första a-landskamp som huvuddomare. – Jo, även om det inte är de största fotbollsnationerna vi talar om så känns det speciellt att nu döma en a-landskamp, säger Daniel Stålhammar. Daniel var i farten under den fyrnationsturneringen för U21-landslag som avgjordes i Skåne förra veckan. Tillsammans med bland annat assisterande domare Magnus Sjöblom (Landskrona) dömde han matchen Holland-Portugal på Olympia. En match där en portugis fick tokspel när matchen var över och han armbågade en holländare riktigt illa. – Det röda kortet var tveklöst. Det är inte alldeles ovanligt i U21-sammanhang att spelarna är lite för heta, säger Daniel Stålhammar som alltså nu själv tar steget upp i seniorsammanhang även inom landskampsspel.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser