Annons

Rekordmånga vill simma

Aldrig tidigare har så många velat simma på Citadellbadet. Anmälningarna till helgens Citadellsim har slagit alla rekord. – Under lördag och söndag kommer vi att ha 2560 starter i sammanlagt 60 olika grenar, säger tävlingsledare Bo Ekström från Landskrona Simsällskap. Tävlingarna lockar någonstans mellan 700-800 simmare till Landskrona i åldern 10 år och uppåt. – Från Ludvika i norr till Trelleborg i söder, säger Bo Ekström som fått tacka nej till cirka 500 starter. – Håller intresset i sig får vi nästa år utöka med en tävlingsdag. Naturligtvis är det Citadellbadets snabba 50 meters bassäng som lockar. – Sen uppskattar simmarna att badet nu har nya fräscha omklädningsrum, säger Bo Ekström som gärna sett att det även funnits en 25 meters bassäng på andra sidan om domartornet. – Då hade Citadellbadet även kunnat komma i fråga om betydligt större arrangemang än SM-tävlingar. Nu hoppas vi dock få hit SM 2010 samt under jubileumsåret 2013. Däremellan tänker vi göra ett försök få ett Sum-sim riks, vilket motsvarar ett ungdoms-SM. Även om väderprognosen är den bästa inför helgen så finns det ett mörkt moln som oroar Landskronasimmarna. – Kommunen verkar ha intensifierat sina planer på att sälja ut baden. Det är klart att vi är oroliga för framtiden. En privat aktör vill naturligtvis ha betalt för tiderna vi utnyttjar. Frågan är vad som händer för vår del och om vi överhuvudtaget blir tillfrågade om att driva baden?, avslutar Bo Ekström. För den badtörstande allmänheten slår Citadellbadet upp portarna på måndag och håller öppet dagligen fram till den 22 augusti.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser