Annons

Klenia väljer karnevalen

För en dryg månad sedan blev Landskronas sambadrottning Klênia Santana Bengtsson, svensk mästare i salsa. I priset ingick en biljett till världsmästerskapen som avgörs i London samma dag som det stora karnevalståget går i Landskrona. – Nu har jag bestämt mig. Jag dansar i Landskrona, säger Klênia när Landskrona Direkt på tisdagen gästar Karnevalens Sambaskola i Folkets Hus. – Salsa har jag dansat ett par månader och jag hade behövt mer tid på mig för att åka till ett VM, säger Klênia som är ett dansproffs ut i fingerspetsarna. På golvet i Folkets hus stora sal drillas ett 40-tal tjejer och kvinnor samt två män. – Jag är tvungen att vara med, säger Klênias man André Bengtsson med ett stort leende på läpparna och med svetten blänkande i pannan. – Det är jobbigare än man kan tro. Klênia körde ett fyspass ute på Räddningstjänsten och killarna blev ordentligt svettiga, säger André som tillvardags arbetar som brandingenjör. Efter uppvärmning med mängder av höftrullningar är det dags för den första koreografipasset. De yngre tjejerna lär sig snabbt och allt medan Klênia förklarar hur man räknar in stegen släpper det även för \”damerna\”. Den svenska stelheten i kombination med blyghet är som bortblåst och golvet gungar i takt till sambamusiken. Meningen är att gruppen ska skapa Landskronas egen sambaavdelning i årets karnevalståg. Finns det då någon åldersgräns och finns det plats för fler? – Alla är välkomna och det kostar inget att delta. Vi tränar tisdagar mellan 18-19. Det är bra om man kommer redan nästa vecka för sen åker jag till Brasilien och tänker då titta på kläder åt gruppen, avslutar Klênia.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser