Annons

Maj en grad varmare än normalt

Som vanligt vid en månads utgång förser Hans Lehrecke i Glumslöv oss med en resumé av vädret. Medeltemperatur för maj månad uppmätte Hans Lehrecke till 11.5 grader vid sin väderstation i Glumslöv. – Det är 0,7 högre än snittet för de senaste tjugo åren, berättar han och ger oss lite statistik i ämnet. Högsta medeltemperaturerna i maj var år 2000 med 13,8 grader och 2002 med 13,6 grader. Under månaden föll 42 millimeter regn fördelade på fem dagar. – Det kom 19 mm den 26:e och det bli mycket viktig för skörden, fastslår Hans Lehrecke. De varmaste dagarna var den elfte och 31:a med 25 grader. Kallast, blott 4 grader visade termometern nattetid mellan den 18-20:e. – Största amplituden 24/25 maj med tolv grader (20-8 ) i kontrast mellan dagarna. Hans Lehrecke är en trogen badgäst nere i Ålabodarna och frågan är naturligtvis hur det står till med badvattnet? – De kalla nätterna har hållit badtemperaturen nere även om vädret varit Ålabodarna hade samma temperatur (+14) den åttonde och 31:a. En badstege kan kanske göra under. Några andra iakttagelser under månaden? – Blomningen har varit mycket intensiv liksom näktergalens sång på Örbyängar, avslutar Hans Lehrecke och lovar att återkomma med nya rapporter och dikter senare i sommar.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser