Annons

Gymnasieelever till miljökonvent i Kina

Åtta elever på Justus Tranchellgymnasiet har tilldelats Olof Palmefondens stipendium på 50 000 kronor för sitt arbete med Young Masters Programme. Eleverna Valmire Hoxha, Dardane Murigi, Kastriot Osmani, Kreshnik Qollakaj, Melker Bengtsson, Andrea Welin, Julia Holmberg och Björn Wikström har under ledning av läraren Karin Warlin deltagit i det internetbaserade programmet. Pengarna kommer att användas för deltagande i ett miljökonvent i Peking nästa år. I Young Masters Programme arbetar eleverna på fritid med olika miljöfrågor och bland annat har man arbetat med lokala miljöfrågor som sedan diskuterats och jämförts med deltagare från bland annat Thailand och Kina. I december 2006 deltog Mikaela Persson tillsammans med Karin Warlin i ett världsomfattande miljökonvent för ungdomar i Dubai.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser