Annons

Peter Billquist ny kommunchef

Rekryteringsarbetet efter ny kommunchef har nu resulterat i att en slutkandidat kan presenteras, så löd ett pressmeddelande från kommunen på måndagsmorgonen. Klockan 15.00 är det meningen att den nya kommunchefen ska presenteras för media men redan nu kan vi berätta att det rör sig om Peter Billquist. – I veckan blev undertecknad informerad om vem den styrande treklövern tänker tillsätta. Som ny kommunchef kommer Peter Billquist utses, skriver oppositionsråd Niklas Karlsson i ett pressmeddelande på förmiddagen. Den tidigare VD:n på Parajett, Peter Billquist, är inte den som socialdemokraterna har överst på sin lista, blanda annat omnämner de honom som ett fjärde kommunalråd. – Förslaget till utnämning av Peter Billquist till kommunchef innebär att cheftillsättningarna inom kommunen politiseras. Vid tidigare tillsättningar har ambitionen alltid varit att nå en bred politisk enighet kring utnämningen. Nu tänker den styrande borgerligheten fatta ett historiskt beslut som innebär att kommunchefen tillsätts med politiska förtecken. Från socialdemokraternas sida ser vi den utvecklingen som väldigt olycklig, skriver Niklas Karlsson och underkänner samtidigt hela rekryteringsprocessen. – Vi kan också konstatera att anlitandet av ett rekryteringsföretag för att hitta en lämplig kommunchef uppenbarligen bara varit ett spel för galleriet eftersom kommunledningen redan tidigare bestämt sig för Peter Billqvist. Detta styrks av det faktum att Peter Billquist av kommunledningen blivit ombedd att söka tjänsten. Rekryteringen har skett i slutna rum till vilka de fackliga företrädarna och den politiska oppositionen inte haft tillträde. Därmed har kommunledningen valt att tillsätta en ny kommunchef utan att höra personalens åsikter vilket alltid tidigare varit en självklarhet, poängterar Niklas Karlsson och avslutar med att tala för hela den socialdemokratiska kommunstyrelsegruppen. – Vi socialdemokrater är starkt kritiska mot hanteringen av frågan om ny kommunchef. Med hänvisning till ovanstående kan vi inte ställa oss bakom Peter Billquist som ny kommunchef och kommer att avstå från att delta i beslutet vid kommunstyrelsens sammanträde den 11 juni. Mer om Peter Billquist samt kommentarer från Torkild Strandberg kommer i eftermiddag efter dagens presskonferens.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser