Annons

Mellan gullregn och kärlek

Årets sommarutställning i Rothoffska kolonin heter ”Mellan gullregn och kärlek – följ med in i Sveriges äldsta koloniområde”

Sveriges äldsta ännu bevarade koloniområde ligger vid Citadellet i Landskrona. På den strikta försvarsanläggningens vallar blommar skaparkraft och odlarglädje. Stugorna byggdes av det man hade till hands; brädor från emballagelådor, fönster från rivningskåkar, någon vägg från en övergiven biljettkur. Trädgårdarna rymde de nödvändiga grönsakerna och blommorna som odlades för skönhets skull. Odlandet var förstås viktigt när man skaffade sin koloni, men det betydde också mycket att få skapa en egen värld bakom häckar och staket.

Annons
 

Utställningen Mellan gullregn och kärlek gör några nedslag i koloniområdets historia. Den består av två delar – en liten utställning som visas i trädgården på Rothoffska kolonin och en karta med beskrivningar så man kan gå runt och upptäcka området på egen hand. Kartan finns i stugan på Rothoffska kolonin.

Stugan är öppen varje dag kl 12-16. Fri entré.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser