Annons

Fortsatt satsning på baden


Även om solen skiner över Citybadstranden så tornar mörka ekonomiska moln upp sig vid horisonten. Stranden, som invigdes för fyra år sedan, har tagit mycket stryk av de senaste årens stormar och kostat runt 200 000 kronor årligen att återställa.
– Nu gör vi ett nytt försök med att lägga ut en vågbrytare av sten som förhoppningsvis skall låsa kvar sanden när stormarna kommer, berättar fritidsförvaltningens Tom Sörensson medan barnen från Alléskolan leker i den nylagda sanden.

Fritidsförvaltningen brottas med stora ekonomiska problem och den senaste budgetuppföljningen visade på ett underskott runt 500 000 kronor på årsbasis, en siffra som kan stiga innan året är slut.
– Vi måste helt klart göra något åt underskotten och får vi inte mer pengar i nästa års budget så kan det handla om såväl höjda biljettpriser som nedskärningar i verksamheten, förklarar nämndens ordförande Tord Ohlsson inför de pågående budgetförhandlingarna.

Annons
 

Nu hindrar det ekonomiskt kärva läget inte förvaltningen från att inför den stundande sommaren satsa på att utveckla baden.
På Citybadstranden har de gamla stridsvagnhindren förstärkts genom att jord från Nyhamn lagts ut och en ny sandstrand skapats bakom den utlagda stenpiren.
Vidare har sanden som blåst in mot Halvmånen gjort att man där fått en helt ny strand som barnfamiljerna tycks uppskatta.
– Vi kommer också att utveckla verksamheterna på Citadellbadet ytterligare, berättar Tom Sörensson och det innebär bland annat att man skapar planer för fotboll, basket och volleyboll med sand som underlag.
– Dessutom skall vi fixa till en mindre klättervägg och bord för utomhuspingis.

Förra årets succé med en badklubb fortsätter även i år. Det innebär att minderåriga badare måste har klartecken från föräldrarna och visa medlemskortet i samband med baden.
– Vi har nu runt tusen medlemmar och genom medlemskapet underlättas våra kontakter med föräldrarna om någonting skulle hända, poängterar Tom Sörensson som dock tvingas konstatera att förbättringen av bryggan i Lill-Olas dröjer.
– Planerna var att göra den lite mer familjevänlig, men eftersom entreprenörerna inte har tid får det vänta till hösten, poängterar han och berättar samtidigt att en rejäl grillplats kommer att skapas vid den populära stranden och att hoppflotten skall sättas ut i år igen på Cement.
– Grillplatsen kommer att bli en del av den nya Havsleden som kommer att gå från Kasernplan och till kommungränsen till Helsingborg. Totalt blir den 13 kilometer lång och indelad i fem olika delsträckor, förklarar Tom Sörensson som hoppas att promenadlinjen skall vara klar i början av juli.

Så trots ekonomiska svårigheter satsas det på baden i sommar och nu står förhoppningarna till vädergudarna om en lyckad badsommar.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser