Annons

Två SM-guld till Landskrona

Det blev fullpott och succé för Landskrona Asiatiska Förening vid SM i kickboxning i helgen. Klubben reste upp till Göteborg med fyra figheters och kunde resa hem med två svenska mästare och två silvermedaljer i bagaget. Dessutom fick man kvitterat ut två landslagsplatser.

Edwin Pettersson gick i -63kg, en viktklass med enbart tre deltagare och han mötte båda motståndarna i matcher om tre ronder. I sin första match mötte han Anton Höglin från Umeå. Han hade till en början svårt att hitta rätt i sitt avstånd och matchen blev väldigt jämn. I andra ronden lyckades Edwin hitta sin egen distans och vann matchen på ett högt tempo och genom att leverera många fina tekniker. I finalen mötte Edwin John Johansson från Kalvhagen.
– Matchen blev en riktig krigarmatch, som det brukar bli när dessa två fighters möts. Det var fullt ös från början till slut, där dock Edwins motståndare drog det längsta strået, säger Katarina Pettersson.

Annons
 

Tony Berglund gick i -79 och mötte Tobias Karstensen från Kalvhagen i sin första match. Tony körde mycket boxning och var kall och väntade in sin motståndare för att kunna attackera på dennes luckor. Han lyckades läsa sin motståndare och tog en säker seger. I finalen mötte Tony Jonas Axelsson från Jönköping, en fighter som han mött flertalet gånger tidigare. Tony brukar avvakta i första ronden, men i denna match körde han med fullt ös från första början. Med många snygga svep fick Tony sin motståndare i obalans och vann vad som visade sig bli en väldigt jämn match.
Detta var Tonys första SM Guld i karriären, en medalj han saknat i sin samling. Dessutom blev Tony efter matchen erbjuden en plats i landslaget. Detta var en perfekt kröning på en säsong där Tony inte förlorat en enda match!

Marcus Johansson gick i -89kg och mötte i sin första match Jonas Wallin från Stockholm AllStyle. Marcus styrde matchen från början till slut och jobbade med hela repertoaren av sparkar, slag och svep. Han vann matchen och var kvalificerad till final där han mötte Andreas Kristensen från Kalvhagen Boxcenter.
Finalen blev en jämn match. Marcus var koncentrerad och avslappnad och satte många snygga sparkar i sin motståndares huvud, men kom aldrig riktigt i gång med boxningen. Detta ledde till att hans motståndare lyckades plocka fler poäng och Marcus vann ett silver, poängterar Katarina Pettersson.
Trots den missade vinsten blev Marcus erbjuden en plats i landslaget efter matchen då han under säsongen uppvisat mycket goda resultat.

Katarina Pettersson gick i -50 kg och mötte i sin första match Glenda Marraquin från Kalvhagen Boxcenter. Katarina var ofokuserad i början av matchen, men insåg allvaret i andra ronden och skärpte sig. Hon började jaga sin motståndare och styra mer och mer. Katarina vann matchen och var därmed kvalificerad till final där hon mötte Anna Christiansen, även hon från Kalvhagen Boxcenter. I denna match jobbade Katarina mer fokuserat och följde hela tiden sin upptänkta strategi. Katarina lyckades behålla sin fokus och tog hem karriärens första SM-Guld efter många silver och bronsmedaljer.

Efter en lång dag med många bra matcher är Landskrona Asiatiska mycket nöjda med klubbmedlemmarnas prestationerna. De fighters med mer rutin visade upp sina bästa sidor och de fighter med mindre matchvana i bagaget visade att de med lite erfarenhet kommer att kunna visa upp goda resultat i framtiden.


© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser