Annons

Tre BoIS:are tog Skåne

På sex platser runt om i landet avgjordes i helgen gruppspelet i Distriktspojkcupen, en turnering där landets mest talangfulla 16-åringar gör upp landskapvis.

Skånelaget representerades av tre BoIS:are, målvakten Jacob Stenblom samt Nicklas Nielsen till vardags anfallare men i Skånelaget omskolad till vänsterback samt innermittfältaren Nezir Miroci.

Annons
 

För Skånes del avgjordes gruppspelet i Bengtsfors och två av matcherna avgjordes på klassisk fotbollsmark.
De spelades på Billingsfors gamla arena, Det var här laget tog sin enda poäng i allsvenskan 1946, säger Bernt ”Linkan” Lindgren, ungdomsansvarig i BoIS som var på plats och följde klubbens talanger.
Skånelaget gick obesegrade ur gruppen efter segrar mot Gestrikland (4-0), Dalsland (2-0) och i en direkt avgörande match mot Östergötland (3-1).
Vid sådana här tillfälle låter man hela truppen få speltid men BoIS:arna spelade i första och sista matchen. De är otroligt bra att vi har tre spelare från klubben bland Skånes elva bästa i åldersklassen. Dessutom har vi Philip Andersson som var uttagen men som tvingades lämna återbud på grund av skada. Killarna gjorde mycket bra ifrån sig och det är inte utan att man är mycket stolt över deras prestationer, avslutar Linkan.

Slutspelet i Distriktspojkcupen avgörs den 14-17 juni i Örebro.
Därefter spelas finalen i samband med elitpojklägret i Halmstad den 1 juli.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser