Annons

Rodd – en sport för alla!På lördag firar Landskrona Roddklubb 125 år

Teater och rodd är två stora intressen för Magnus Wallin och när han arbetade med en teatergrupp för funktionshindrade ungdomar förra året så väcktes tanken att även låta handikappade ungdomar få testa att ro.
– Genom min syster Maria, som är synskadad, vet jag hur svårt det kan vara för handikappade barn att komma med i föreningslivet, berättar Magnus Wallin vars stora intresse för rodd gjorde att han tog kontakt med olika handikapporganisationer i kommunen.
– Jag ville helt enkelt testa om det fanns något intresse och bjöd in till prova på rodd, förklarade han och två som nappade var Marcos och Lucas Holm som tillsammans med pappa Alex fanns på plats redan första kvällen.
– Ett fint initiativ som fler föreningar skulle ta efter, menar Alex Holm och påpekar att det också handlar om att ta tillvara de handikappades resurser.
Många ser tyvärr handikapp som ett bekymmer och det är synd, men samtidigt handlar det om att ha tålamod när man startar ett projekt som det här. Besvikelsen blir stor bland ungdomarna om verksamheten läggs ner efter några gånger, påpekar Alex Holm och för Lucas är rodd inte den enda idrotten han tränar dessutom boxning.
– Mest för att få kondition, berättar Lucas innan det är dags att lyfta ut båten ur båthuset och Alex Holm är också positiv till boxningsklubbens arbete.
– Tränaren Ingvar Håkansson har det räta tålamodet och behandlar alla rättvist, en bra tränare som håller koll på ungarna.

Magnus Wallin sprider budskapet om roddträning via bland annat ungdomshuset Plantan och barnhabiliteringen.
– Ambitionen är så klart att fler skall prova på sporten, poängterar han och tillägger att man fortsätter med ”prova på rodden” varje onsdag.
– För mig är det positivt om jag kan sprida lite av den glädje jag haft inom rodden, förklarar Magnus Wallin och minns att det hela började när han var 13 år och genom skolan fick prova på hur det var att ro.

Annons
 

– Sen var jag fast och även om jag inte tävlat på någon hög nivå är det en utmärkt motionssport som alla har glädje av.

För Marcos och Lucas handlar det inte i första hand om att tävla utan att bekanta sig med båten och utvecklas i egen takt.
– Eftersom det är en individuell sport passar rodden för alla som vill bättra på konditionen, betonar Magnus Wallin som återvände till Landskrona Roddklubb förra året efter några år i Malmö och som vice ordförande i den anrika klubben är han nu i full gång med att planera klubbens 125 års jubileum i till helgen.

Fakta
Landskrona Roddklubb är en av Landskronas äldsta aktiva idrottsföreningar. Klubben bildades redan 1883 och firar i år 125 års jubileum lördagen den 31 maj kl 10.30 vid klubbhuset intill Lustbåtshamnen dit allmänheten hälsas hjärtligt välkommen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser