Annons

Lunchkonserterna gör sommaruppehåll

På onsdag, den 28 maj klockan 12.00 finns det möjlighet att lyssna till säsongens sista lunchkonsert i Sofia Albertina kyrka – en konsert med två musiker och en cembalo.

Bengt Sydmark och Håkan Falk är två herrar som idogt, vid lunchtid varje onsdag ger pampiga orgelkonserter – varvat med cembalomusik – i Sofia Albertina kyrka.

Annons
 

Onsdagens cembalokonsert blir den sista lunchkonserten för säsongen. Musikälskare med Mozart som favorittonsättare bör göra ett besök i Sofia Albertina klockan 12.00.
-Jag kommer att spela tre tidiga stycken av Mozart, berättar kantor Håkan Falk. Dessa stycken är skrivna när han var runt sju år. Annat örongodis blir en sonata av italienaren Domenico Scarlatti (1685-1757) som var samtida med Bach.
Närheten till lyssnarna i en cembalokonsert, ger musikerna tillfälle att presentera tonsättarna och ge lite historik kring verken.

Nästa lunchkonsert infaller i augusti under Kyrkomusikfestivalen. Under hela tre dagar, med början fredagen den åttonde, blir det orgelkonserter, klockspelkonserter, körframträdanden med mera, under några musikspäckade dagar i Sofia Albertina kyrka.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser