Annons

Bertils bilder nyinvigs

Efter drygt 50 år i yrket och 45 år med egen firma överlämnade landskronafotografen Bertil Persson under hösten 2007 sina foto- och negativsamlingar till Arbetarrörelsens Arkiv i Landskrona för framtida förvaring. På Landskronadagen, imorgon lördag, nyinviger Arbetarrörelsens Arkiv och Centrum för Arbetarhistoria fotoutställningen ”Bertils Landskrona”. Utställningen baseras på hundratalet fotografier ur Bertil Perssons digra produktion där Landskrona och dess invånare står i fokus.

Förutom nyinvigning av ”Bertils Landskrona” öppnar vi även en mindre utställning om ”Amalthea-mannen” Anton Nilsson och sprängningen av strejkbrytarfartyget Amalthea i Malmö hamn för hundra år sedan, sommaren 1908. Utställningarna kommer därefter att visas på Arbetarrörelsens Arkiv/Centrum för Arbetarhistoria inom ramarna för våra ordinarie öppettider, hälsar arkivarie Björn G Chebrell.

Annons
 


Under Landskronadagen håller Arbetarrörelsens Arkiv och Centrum för Arbetarhistoria på Eriksgatan 66 öppet mellan 10-14.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser