Annons

Konstnärslöfte vidare till UKM-final i Uppsala

I helgen som gick var det regionsfinal för UKM, Ung Kultur Möts, i Malmö. Deltagarna som från 13 av Skånes 33 kommuner intog Kulturhuset Mazetti och bjöd på konst, dans, musik, texter och teater. Hela fem akter kom från Landskrona.
Först att få visa upp sig var 13-åriga konstnärslöftet Gustav Sandholm samt 17-åriga Lisa Johnsson som skrivit en ”mycket berörande” text under pseudonymen Teo.

Klockan 15 på lördagseftermiddagen slogs portarna upp för de som skulle uppträda på scen. Först ut av Landskronaartisterna var Cecilia Wirdeborn och Sofia Fritzon som gjort en musikvideo.
Därefter var det dansgruppen Flip Up, med Lovisa Lundén och Amy Petersson, som dansade till suggestiv musik i rök och ljuseffekter.

Annons
 

Sist ut av Landskronaungdomarna var Rapp-duon Brigada, med 16-åriga Zenia Grynchak och 15-årige Linus Karlsson.

Samtliga ungdomar gjorde mycket bra ifrån sig och stämningen på Kulturhuset Mazetti var på topp hela dagen och kvällen.

Av Landskronaborna var det bara Gustav Sandholm som gick vidare till riksfinalen som avgörs i Uppsala den 16-19 juni.

Urvalsgruppens omdöme:
Jättefint arbete!
Dina tre olika bilder fungerar väldigt bra tillsammans – en bra ”triptyk” (tre separata bilder som tillsammans blir en hel bild). Blyertsteckningen över en stad är fint gjord, du har varit noggrann och detaljerad men ändå lyckats göra en helhetsbild som är balanserad och intressant. Tillsammans med de färgade cirkelmönstren och det ensamma huset, ser man att du har känsla för symmetri och mönster – du är bra på att skapa balans i bilderna. Dessutom blir de tre bilderna tillsammans en intressant berättelse som väcker nyfikenhet. Fortsätt att undersöka hur konstnärer och designers jobbar med mönster, färg och form. Leta inspiration genom att titta i böcker och gå på utställningar på till exempel på Dunkers Kulturhus i Helsingborg, Louisiana (i Helsingör), Teckningsmuseet i Laholm och fortsätt att jobba med dina egna bilder i olika slags tekniker, prova olika slags underlag och olika slags pennor och färger.

Fakta om UKM
Ung Kultur Möts, UKM, är en riksorganisation och ett samarbete mellan unga och vuxna i Sverige. UKM handlar om att synliggöra bredden och rikedomen i den unga kulturen.
Varje år arrangeras kulturfestivaler där de medverkande är mellan 13 och 20 år. Festivalerna är öppna för alla sorters kulturyttringar. Unga musiker, skådisar, dansare, poeter, målare och mimare är utgångspunkt.

Mer information om UKM i Landskrona hittar du här.


Lovisa Lundén och Amy Petersson värmer upp inför sitt uppträdande.


Lisa Johnsson/Teo, killarna i Brigada samt Lovisa och Amy i Flip Up väntar på att allt ska dra igång.


Linus Karlsson och Zenia Grynchak fick igång publiken med sin suggestiva hip-hop.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser