Annons

Klockspelet visas på lördag

Under Landskronadagen på lördag håller Landskrona församling Öppet hus i Sofia Albertina kyrka, mellan klockan 10-15 med bland annat kaffe servering. Här finns också möjlighet att tända ljus, läsa några tänkvärda ord och sitta en stund i stillhet.

Klockan 10.30 samt 13.00 startar Ekumeniska pilgrimsvandringar från Sofia Albertina kyrka.
– Alla är hjärtligt välkomna att delta i vandringarna som sträcker sig från Sofia Albertina kyrka, via Frälsningsarmén till Pingstkyrkan, skriver församlingen i ett pressmeddelande.

Annons
 

Klockan 12.00 blir det en kortare orgelkonsert med församlingens organist Bengt Sydmark. Efter konserten visar Bengt Sydmark Sofia Albertina kyrkas stora kyrkorgel, byggd av D.A. Flentrop, Holland. Orgeln är med sina fyra manualer och 53 stämmor en av Sveriges större mekaniska orglar.

Klockan 14.00 ger Bengt Sydmark en konsert på Sofia Albertinas klockspel som finns i norra tornet. Efter konserten visas det smått unika klockspelet som består av 43 klockor. Den största klockan – som klingar i tonen G – väger 650 kg. Den minsta klockan – ton diss4 – väger 15 kg. Klockspelet är en donation av framlidne advokaten Povel Grönvall. I ”vardagslag” ger Bengt Sydmark klockspelskonserter klockan 15.30 på onsdagar, under jämna veckor.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser