Annons

Justitieministern och rikspolischefen får idag ett brev från Landskrona

Sverige och inte minst Landskrona har i år drabbats av en serie rån. Med anledning härav har idag kommunalråd Torkild Strandberg och Swedbanks kontorschef i Landskrona Lars Engert tillskrivit justitieminister Beatrice Ask samt rikspolischef Bengt Svensson med hopp om en återkoppling.

– Detta är ett allvarligt samhällsproblem, som hotar viktiga strukturer i vårt land. Swedbank i Landskrona är nu den senast i raden av banker i Sverige som begränsar tillgången på kontanter, säger Torkild Strandberg och tillägger:
– Detta är en utmaning mot det organiserade samhället som måste tas på största allvar. Tillräckliga, uthålliga och lokalt förankrade polisresurser är en grundförutsättning för att samhället ska klara denna utmaning. Men det krävs också att hela samhället kraftfullt agerar mot denna kriminalitet.

Annons
 

Landskrona kommuns samarbete med Polisen utvecklas och fördjupas ständigt. – Vi är nu i slutfasen av att skriva ett avtal som reglerar vårt samarbete och vilka åtgärder som vi ska prioritera den närmaste tiden, avslutar Torkild Strandberg.

Läs hela brevet:
Läs brevet till justitieministern och rikspolischefen.
(Öppnas som PDF.)

Läs mer:
Slutet kassasystem införs på Swedbanks kontor

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser