Annons

Hemslöjden lämnar Citadellet

Hemslöjden lägger ner sin butik på Solsidan inne på Citadellet till hösten.
– Det har varit tufft att driva butiken eftersom den bara fungerat på sommaren, skall det gå runt ekonomiskt så måste butiken locka kunder hela året, förklarar Gunvor Johansson som 1991 var med om att starta butiken inne på Citadellet.

Då hade vi andra utgångspunkter och under senare år har den ekonomiska situationen blivit allt mer besvärlig, konstatera hon och för att undvika total nedläggning av verksamheten har Gunvor Johansson tagit över verksamheten och planerar nu att driva försäljningen vidare i egen regi.

Annons
 

– Jag har lagt ner så många år på det här och då vill man inte bara ge upp, förklarar hon och tillägger att det inte är klart var den nya butiken kommer att ligga.
– Vi tittar på lite olika alternativ, men under sommaren kommer vi att vara kvar på Solsidan, berättar hon och tillägger att försäljningen över nätet måste utvecklas.
– Det är framtiden och vi har många kunder som inte kommer från närområdet, dessutom är svensk hemslöjd populärt utomlands.

Vad som skall ske med lokalerna när hemslöjden flyttar ut är oklart. Byggnaden har genom åren haft många hyresgäster och fungerade under 60-talet också som popklubb under en kortare period.
– Vi har en del funderingar på en möjlig verksamhet, men ingenting är klart än, förklarar förvaltare Maria Nordh vis Statens Fastighetsverk som äger lokalerna.
– Men vår målsättning är att det skall bli någon form av publik verksamhet så att lokalerna blir tillgängliga för allmänheten, avslutar hon.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser