Annons

Mer internationell rutin för Olof

I helgen avgjordes den internationella Wedau-Regattan i tyska Duisburg. Det är i år 25 år sedan Sverige tog ett VM-brons i fyra utan styrman på just denna bana. Sveriges skånska deltagare lyckades inte göra någon liknande bragd denna gång. Några ljusglimtar fanns det dock att ta vara på.

Bland annat testades den fyra utan styrman som Sverige har tänkt skicka till U23-VM i Brandenburg i juli. I denna satt på lördagen Olof Nilsson, Landskrona, Pontus Gustavsson, Höganäs, samt Henrik Liljedahl och Marcus Johansson från Falkenberg.
De första 1000 meterna fungerade båten inte så bra, säger Olof Nilsson.
Men under den sista kilometern började allt stämma och båten fick fart och tog sig förbi det Polska laget och fick häng på övriga båtar. Tyvärr räckte det ändå inte till en finalplats.
Under kommande träningsläger ska laget slipa på teknik och samtidighet.

Annons
 

På söndagen ersattes Olof och Marcus av de lite äldre Peter Berg, Helsingborg och Andreas Stensson, Malmö, i fyran. Inte heller denna kombination lyckades ta sig till final.

Olof rodde istället tvåa med Marcus Johansson. Paret tog sig till A-final i ett starkt och väldisponerat lopp, men fick av misstag inte veta att de hade gått vidare. De var därför otillräckligt förberedda när finalen skulle gå och fick problem med rodden. Laget kom in på en sjätteplats.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser