Annons

Igår genomförde Landskrona Syförening av år 1872 (72:orna) sin sedvanliga och mycket uppskattade våruflykt för ett 50-tal inbjudna .

Färden gick denna gång mot Ängelholm och Klitterbyns Turist- och Konferencenter där deltagarna bjöds på en god lunch och gavs möjlighet till en promenad i en naturskön omgivning.

Annons
 

Det avslutande utflyktsmålet var Albertsgården – en 1800-talsgård belägen utmed den vackra kustvägen på Kullahalvön. Här doftade det gott av hembakat bröd när vi kom till det eftermiddagskaffe, som serverades av Thora med familj. Sol, värme och trevlig gemenskap präglade dagen och hemfärden gick sedan längs slingrande vägar i ett vackert och försommargrönskande Skånelandskap, rapporterar föreningens ordförande Kerstin Halldin.

Fakta
Landskrona Syförening, som bildades 1872, och oavbrutet verkat sedan dess, är en politiskt och religiöst obunden förening, en av Sveriges äldsta syföreningar och där Selma Lagerlöf var aktiv medlem under sin Landskronatid. Föreningen har till huvudsaklig uppgift att glädja och hjälpa ensamma äldre. Intäkterna från den årliga julbasaren är grunden till den julfest och vårutflykt som föreningen årligen arrangerar. I styrelsen för 2008 ingår Kerstin Halldin (ordf), Gun Persson (v ordf), Ingrid Johansson (sekr) och Kirsten Malmros (kassör).

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser