Annons

– Ojojo, vilken härlig eftermiddag!

Det strålade härligt av grönska och gott om sol var det i ”dungen ” mellan ridhuset och Karlslundsparken på tisdagseftermiddagen då cirka 175 barn i åldrarna 6-10 år tillsammans med sina pedagoger samlades för att fira Fritidshemmens dag.
– Vi samlades i en stor ring där fritidshem från Glumslöv, Alléskolan, Albanoskolan, Säbyholms Montessori, Juno, Tusenskönan och Asmundtorp stämde upp i sång, berättar Åsa Christensson från Glumslövs fritidshem allt medan sångerna ekade i Karlslund.

Efter obligatorisk ”mellis” bar det av på kojbygge, fotboll, experiment med såpbubblor med mera. Efterhand tog de nyfikna barnen kontakt med varandra och plötsligt lekte man med en ny kompis.
– Vi tycker att det är viktigt att vi syns och får uppmärksamhet en sådan här dag med tanke på att fritidshemmen har en viktig uppgift att fylla då barnen har blivit flera på våra fritidshem. Fritids är en viktig och stor del i barnens vardag de första skolåren. En sådan här träff ger oss också chansen att utbyta kontakter och lära känna andra och kanske möta barn från fritidsaktiviteter, säger Åsa Christensson.

Annons
 

Tidigare har övergripande en bandyturnering och en pingisturnering arrangerats och på tur står en brännbollsturnering den 24 juni på Seminarieskolan.
– Ojojo, vilken härlig eftermiddag, avslutar Åsa Christensson och skiner ikapp med solen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser