Annons

Inget bidrag till bowlingklubbarna

Med röstsiffrorna 8-5 avslog igår Fritidsnämnden det tidigare bordlagda ärendet om stöd till stans bowlingföreningar. De fem socialdemokraterna i nämnden reserverade sig mot beslutet.

Nämnden har tidigare dragit in bidraget till den fastighetsägare där bowlinghallen i Landskrona finns. Ett beslut som har överklagats till Länsrätten, men där något domslut ännu inte kommit. Under en övergångsperiod gavs bowlingklubbarna under våren extra bidrag för tränings- och tävlingsverksamhet. Nu är det alltså slut med detta.
– Förvaltningen har gjort en undersökning om vilka priser som tillämpas på bowlingbanor i Skåne och vilka villkor som klubbarna har där. Resultatet visar att de priser som nu tillämpas av bowlingföretaget är marknadsmässigt och i de flesta fall ges inget särskilt ekonomiskt stöd till klubbarna för deras verksamhet, säger nämndens ordförande Tord Ohlsson som även hänvisar till en väldigt ansträngd ekonomi.

Annons
 

Även det bordlagda ärendet om bidrag till Korpen var uppe pådagordningen.
– När det gäller Korpen tillsätter vi en delegation som leds av tjänstemän men med en representant för respektive treklövern, sverigedemokraterna och socialdemokraterna. Det är viktigt att vi har en fortsatt god relation med Korpen. Landskrona har för få inomhushallar och inte minst med tanke på Falcons stora behov av halltider så hoppas vi, på en för alla parter gynnsam lösning på problemet.

Sparkrav revs
Ett sparkrav revs dock upp på sittande möte. Tidigare har GF Idrott Konståkning fått gå på is den 15 augusti. I år var det meningen att detta skulle skjutas upp en månad, något som alltså nämnden backade på sedan man fått en konsekvensbeskrivning av föreningen.
De måste få möjlighet att träna under samma villkor som sin konkurrenter. Det innebär att vi ökar på vårt befintliga underskott med i storleksordningen 100 000 kronor. Pengar som vi får försöka hämta hem på annat håll, menar Tord Ohlsson som inte finner någon större mening i att gå till kommunstyrelsen och äska mer pengar till sin nämnd.
– Situationen är densamma i hela kommunen. Det är allmänt väldigt kärvt, avslutar han.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser