Annons

Universums snabbaste (?) moped på motordagen Mopperacet samlar alltid en stor publik

Landskrona Motordag, som hålls på lördag, lever i år verkligen upp till namnet med sin blandning av Bil- och MC-utställning, swapmeet, mässa och höjdpunkten för dagen, RoadRiders MCC:s mopeddragracing.
– Alla kan ju förstå att om man kan ”plocka ut” 17-20 hästkrafter ur en vanlig mopedmotor, så är det inte någon hemmagjord garagetrimning det handlar om. Vi pratar alltså, bokstavligt talat, om universums snabbaste moped. säger Hannu Toumainen i RoadRiders MCC.

Från att ha varit en tävling som berörde 3-4 motorcykelklubbar i Skåne har evenemanget vuxit lavinartat de senaste åren.
– Alla har vi ju minnen från vår tonårstid, med trimmade mopeder och oändliga diskussioner om rätt förgasare, storleken på ”jacket” i kolven och BMW-motorcyklarnas förmåga att klara terrängkörning. Det gör att en ganska liten tävling, där män i 30-40 årsåldern återupplever tonårstiden, faktiskt kan intressera en långt större publik, betonar Hannu Toumainen.

Annons
 

Mopeddragracing kräver en ganska speciell omgivning, och RoadRiders MCC har successivt byggt upp en Bil- och MC-utställning, ett Swapmeet och en mässa för att skapa rätt inramning. Bara utställningen i sig är värd en tur ut till Faktorigatan, nu på lördag, då det kommer att finnas allt från cigarrformade racerbilar från 30-talet till V8-försedda motorcyklar att titta på. Äger man sedan en motorcykel själv, och då helst en amerikansk eller engelsk motorcykel, finns det stora möjligheter att göra ett eller annat fynd på det Swapmeet som har sin plats inne i Road Riders MCC:s verkstadslokaler. Missa alltså inte att gå in i verkstaden och titta på såväl motorcyklar som de delar som finns till salu.

Mitt emellan utställningen och klubbens Swapmeet finns så mässan. Här visar olika företagare upp sig och sina produkter. De flesta med anknytning till motorcykelbranschen.
– Här kan du hitta allt från tatuerare och läderhantverkare, över guld- och silversmeder, till motorcykelförsäljare. Alla har något utöver det vanliga att erbjuda, och det är kanske just detta, att alla finns där, och alla anstränger sig lite extra, som gör att man verkligen kan kalla det en motordag med stort M, avslutar Hannu Tuomainen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser