Annons

Snittvillan kostar 1 873 000 kronor

Bostadsmarknaden är fortsatt het i Landskrona det visar färsk statistik från mäklarstatistik.se Priserna på bostadsrätter och villor fortsätter stiga. Landskrona har rent av den kraftigaste prisutvecklingen på villor i hela länet sett till den gångna 12-månadersperioden. Trots en avmattning i prisutvecklingen har villorna i Landskrona ökat i värde med 13 procent något som endast Åstorp också når upp till. I Hässleholm och Staffanstorp har rent av en värdeminskning skett.

Än bättre har värdeutvecklingen varit på bostadsrätter, vilka stigit med hela 28 procent det senaste året, vilket placerar Landskrona på platsen bakom Ängelholm och Kävlinge.

Annons
 

Sedan maj 2007 fram till och med april 2008 har 180 bostadsrätter bytt ägare i Landskrona. Snittpriset för dessa har varit 8068 kr / kvm. Under samma tidsperiod såldes 222 villor till ett snittpris på 1 873 000 kronor.

– Det är skönt. Landskrona håller på att ta en position i bostadsallsvenskan i Skåne, säger kommunalråd Tutti Johansson Falk.
– Sen får man komma ihåg var vi startad, påminner hon samtidigt som hon gläds åt utvecklingen.
Det är fortfarande prisvärt och inte överexploaterat i Landskrona. Det är faktorer jag tror köpare tittar på när räntan går upp.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser