Annons

Regionpolitiker träffar gymnasieelever

Idag gästar regionpolitikerna Ann Touré (mp) och Gilbert Tribo
(fp) Campus Landskrona. Där kommer de att träffa ca 100 elever som går kursen i etik. Eleverna kommer att stå i fokus när frågor som den ökade ohälsan bland unga och kollektivtrafiken ska diskuteras.
– Det är viktigt för mig som politiker att känna till våra ungdomars åsikter om till exempel kollektivtrafiken och den skånska sjukvården. Ungas tankar och attityder har förändrats en del sedan jag var ung och jag är därför nyfiken på att få veta vad som verkligen är viktigt för ungdomarna på Campus Landskrona, säger regionråd Gilbert Tribo (fp).

Anonyma regionpolitiker
– Vi upplever att ungdomarna är mycket intresserade av samhällsfrågor men att vi regionpolitiker tyvärr är alldeles för anonyma för dem. Region Skånes verksamhet berör ungdomarnas vardagsliv och det blir ett demokratiskt problem om de inte vet vilken de ska vända sig till om de vill förändra. Detta vill vi försöka tackla genom att besöka alla gymnasieskolor som vill ha en politikerträff,
säger Ann Touré (mp) som är ledamot i Beredningen för Tillväxt och Hälsa Sydost.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser