Annons

Csaba vann nytt filmpris

Vid de Skånska Filmdagarna tilldelades igår Csaba Bene Perlenbergs nya kortfilm ”87” pris för bästa manus. I den 15 minuter långa filmen, har Csaba precis som den timslånga ”Väsenpumpen” varit sparsam med klippen. I ”87” finns endast ett klipp.

Med litterära inslag ger manuset en skarp idé som berör och fångar in läsaren i berättelsen. Det är inte bara bokstäver på ett papper. Att författaren känner starkt för sin vision tränger både igenom manuset och den färdiga filmen. Långsamt utvecklas en mångbottnad bild som ställer frågor om liv och död, mänskliga reaktioner och relationer. Med ett perspektiv som stundtals utesluter viktiga berättarkomponenter tar filmen ordentliga risker med sin publik. Filmen är på så vis en modig film utan början och slut som inte verkar vilja diktera publikens tolkning. Vi får utrymme att tänka på egen hand, men samtidigt hålls vi kvar i berättelsen ända till slutet. Detta ser vi som tecken på en utmärkt förmåga att lyckas berätta en högklassig och levande historia som både förvånar och visar att den har något på hjärtat, skriver Malmö Manusgrupp i sin motivering.

Annons
 


Läs mer om Csaba i veckans profil.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser