Annons

Stängs tingsrätten i smyg?

Riksdagsledamoten Anders Karlsson, (s) fruktar att Landskrona tingsrätt kommer att läggas ned ”i smyg”.
I en debatt i riksdagens kammare om justitieutskottets betänkande ”En långsiktigt hållbar tingsrättsorganisation” kritiserade Anders Karlsson betänkandets otydlighet när det gäller domstolens framtid i Landskrona.
I betänkandet heter det att Landskrona tingsrätt ”bör” finnas kvar, en formulering som Anders Karlsson ville ändra till ett ”skall”
I praktiken innebär det att Landskrona tingsrätt läggs ned smygvägen. Redan i höst flyttas den dömande verksamheten till Lund, vilket är ett svårt slag för oss i Landskrona med tanke på den höga kriminaliteten i denna region, säger Anders Karlsson och tillägger att nedläggningen kan komma att påverka rättssäkerheten då belastningen ökar i Lunds tingsrätt.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP


Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser