Annons

Offentlig visning av Inside Modernism

Fram till den 1 juni visas utställningen Inside Modernism på Konsthallen. På tisdag klockan 19 gör konstintendent Birthe Wibrand en offentlig visning av Axel Lieber och Jörgen Carlo Larsen expo i hallen. För er som tycker att tillfället är illa valt med tanke på kulturen som då utspelar sig på Landskrona IP (BoIS-Jönköping) visar Birthe även utställningen den 21 maj kl.19 samt på utställningens sista dag den 1 juni klockan 16.

Inside Modernism är den andra av tre utställningar i projektet Spelplan Landskrona Konsthall, som drivs av Kultur Skåne och Landskrona kommun under 2007–09. Projektet har som mål att ge bildkonstnärer och andra kreatörer i Skåne och Själland möjlighet att formulera utställningsidéer och presentera dessa på Landskrona konsthall.

Annons
 

Om konstnärerna
Axel Lieber är skulptör och verksam som lärare och gästprofessor vid olika konsthögskolor i Sverige och utomlands. Han är utbildad vid Staatliche Kunstakademie i Dusseldorf och medlem i konstgruppen ”Inges Idee” som arbetar med konstnärlig gestaltning i offentlig miljö.

Jørgen Carlo Larsen, också han skulptör, är utbildad vid Det Kgl. Danske Kunstakademi i Köpenhamn. Han är bland annat medlem i Statens Kunstfonds utvalsgrupp för konst i det offentliga rummet.

Utställningen Inside Modernism
Axel Lieber och Jørgen Carlo Larsen tar konsthallens formspråk som utgångspunkt och arbetar med likheter mellan byggnaden som konsthall och byggnaden som villa. De använder sig av konsthallen för att utforska olika nyanser av modernismen. Utställningen bygger på olika former av kretslopp både fysiska och tankemässiga.

Läs mer:
I samband med vernissagen skrev vi…
Inside Modernism – Konsthallen omgjord till privata rum

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser