Annons

O

Uppdrag gransknings reportage, igår onsdag, om hur kistor hanteras vid jordbegravningar har väckt starka känslor såväl hos allmänheten som hos anställda i Landskrona församling.
Vi förstår verkligen de negativa reaktionerna och tar avstånd från den oetiska hanteringen av kistor som skett i Vännäs, skriver kyrkoherde Bengt Karlgren och kyrkogårdschef Leif Alfredsson i ett pressmeddelande.

Inom begravningsverksamheten i Landskrona församling följer vi tydligt fastställda rutiner för hur en jordbegravning skall ske under värdiga former med respekt för den avlidne. Reportaget från Vännäs, utanför Umeå, har varit omskakande att se för våra kyrkogårdsarbetare.

Annons
 

Imorgon fredag kommer all personal inom Landskrona kyrkogårdsförvaltning att diskutera reportaget. För att allmänheten och främst de närmast sörjande ska vara trygga i att man i Landskrona sköter jordbegravningarna på ett värdigt sätt erbjuder man anhöriga att, om de så önskar, vara närvarande vid återfyllningen av graven.

Begravningsverksamheten är en offentlig verksamhet som bygger på både öppenhet och förtroende. De som väljer att låta sina anhöriga begravas på Landskrona församlings kyrkogårdar kan vara trygga i att vi tar hand om deras avlidna på ett värdigt och etiskt sätt, avslutar Bengt Karlgren och Leif Alfredsson pressmeddelandet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser