Annons

Asfaltskojare i Härslöv

Mycket talar för att så kallade asfaltskojare härjar i kommunen. I helgen ska husägare i Häljarp fått erbjudande av engelska asfaltsarbetare om att asfaltera garageuppfarter. Igår inträffade samma sak i Härslöv.
De åkte gata upp och gata ner och försökte sälja sina tjänster. De sa att de varit på ett stort jobb och fått en del asfalt över som jag skulle få köpa billigt, säger en härslövsbo till Landskrona Direkt som nu vill varna för skojeriet.
Jag kom omedelbart att tänka på Insiders reportage i TV3 om asfaltskojare och fick väl mina farhågor infriade. Dels för att priset han gav mig på 12 000 kronor är snorbilligt, säger mannen som är i telebranschen och därför vet vad det kostar att asfaltera efter att man grävt i gatan.
– Sen var det svart betalning som gällde, något annat var det inte tal om. Jag spelade med ett tag för att höra vad han hade att erbjuda men när jag frågade om han kände till TV-programmet Insider, vände han på klacken och gick härifrån.

Liknande historier finns det gott om, och vid googling av ”asfaltskojare” får man över 5000 träffar. Många vittnar om usla jobb med ringa eller inget underarbete, något som i och för sig inte är olagligt. Någon garanti finns dock inte på jobben varför en varning kan vara på sin plats. Kontrakt och F-skattsedel bör rimligtvis också finnas med i bilden.

Annons
 

– Jag kunde inte avgöra om det var engelska eller skotska som mannen talade men helt klart är att de fortfarande är kvar i byn, avslutar härslövsbon och varnar härmed grannar och samtidigt tipsar skattemyndigheterna.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser