Annons

S och sd vägrar acceptera nerskärningar inom omsorgen

Vid omsorgsnämndens möte den 23 april stjälpte socialdemokraterna och sverigedemokraterna treklöverns budgetförslag. Vid dagens extrainsatta sammanträde i nämnden gjorde man samma sak fast med eftertryck.
– Jag hade satt samman fem att-satser och dessa klubbades samtliga igenom, säger Anders Westin, (s) som inte kan acceptera några nerskärningar inom verksamheten.
– För att klara framtida behov behöver vi en större budgetram, absolut inte en mindre.

Med SD:s stöd vann Anders Westins förslag gehör med röstsiffrorna 8-5. Om förslaget går igenom i kommunstyrelse och fullmäktige innebär det att omsorgsnämndens verksamhet ska vara prioriterad från och med årsskiftet, vilket i sin tur innebär att nämnden undantas från kravet att reducera sin budget med 1,5 procent motsvarande 7,4 miljoner kronor.
Dessutom säger man nej tack till reduktioner även för åren 2010-2011, samt i den sista att-satsen äskar man ett ramtillskott till driftbudgeten med 4 miljoner kronor för att utökat antal biståndstimmar i hemtjänsten från och med 2009.
Både Anders Westin och Kristina Drwiega Magnusson (sd) sitter med i kommunstyrelsen och där har man godkänt nämndernas besparingskrav.Det kan vi plocka fram protkoll på. Vi kan rimligtvis inte göra av med mer pengar än som finns. Nu får vi avvakta och se vad kommunstyrelsen säger när de får tillbaka detta, säger omsorgsnämndens ordförande Cecilia Brorsson, (m) indignerat.
– Då missar hon att vi befogade ett kraftfullt särskilt yttrande där vi tar avstånd från alla nerskärningar inom den mjuka sektorn, avslutar Anders Westin.

LÄS MER:
Överraskande kovändning stjälpte treklöverns budgetförslag

Annons
 


Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser