Annons

Konstrunda på Ven

Kristi himmelsfärdshelgen den 1 – 4 maj klockan 10.30-16.30 arrangeras ”Hvens Konstrunda” av öns kulturförening. Drygt tio deltagare öppnar sina ateljéer och visar silversmide, stengods, glas, måleri, skulptur, akvarell, keramik, textil och foto.

På Galleri Hamnkrogen i Kyrkbacken ställer tre Nordengrenare ut.
Rolf Nordengren, 1921-1982, var en välkänd Venmålare och Landskronaprofil. På utställningen visas en av hans största tavlor, ”Gubbabänken”, där han målat av fem gubbar utanför affären i Kyrkbacken som numera är Hamnkrogen. Många diskussioner har förts om vilka dessa gubbar är. Även andra verk kommer att visas, en del av dessa kommer att vara till salu. Dessutom visar dotter Monika prov på sina oljor och sonen Jonas, akvarell i det lilla formatet.

Annons
 

Under utställningstiden finns även en samlingsutställning på Kulturhuset med verk från alla konstnärerna. Vernissagedagen den 1 maj sjunger och spelar Frälsningsarmén kl. 13.00 i Kulturhuset.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser