Annons


Klockan 17.15 på torsdagseftermiddagen var det stor final för de ungdomar på Justus Tranchellgymnasiet som arbetat med projektet Unga Företagare, UF.
Att driva ett UF-företag innebär att elever i gymnasieskolan startar, driver och avvecklar ett företag under ett läsår.
Igår var det så dags för en jury bestående av fyra representanter från Företagarna Landskrona, kommunalråd Tutti Johansson Falk, Claes Nilsson från Invest in Landskrona samt Mats Landberg från Nordea att utse vinnare i fem olika kategorier på Justus Tranchellgymnasiet. Prisutdelare var Lennart Söderberg, kommunfullmäktiges ordförande.

Sammanlagt delades det ut hela 20 000 kronor till de lyckliga vinnarna. Det finaste priset, Bästa UF-företag vanns av fyra tjejer som startat ett företag som heter Ung & Fri UF. För detta mottog de tio ovikta tusenlappar ur Lennart Söderbergs hand till den jublande publikens förtjusning. Idéen som tjejerna prisades för var en handbok för ungdomar som ska flytta hemifrån.

Annons
 

Övriga kategorier som fick pris var Bästa Innovation (2 000 kronor), Bästa mässmonter (2 000), Bästa säljare (2 000) samt Bästa övningsföretag (4 000).
– Hela idéen om UF-företag är oerhört spännande. Att man i så tidig ålder får lära sig hur det går till att starta och driva eget, bådar gott inför framtiden, säger Ronny Ahrling, ordförande i Företagarna Landskrona.
– Det var andra året som de hade ett koncept som detta och i år var det bättre än i fjol. Det som var mest överraskande var att de var så bra på att sälja sina produkter, avslutar Ahrling.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser