Annons

Fler undertecknar Venuppropet

Som vi skrev förra veckan så arrangeras i augusti konferensen ”Heja Skåne” för tredje året i rad på Ven. Nyligen stod det klart att ytterligare tre stora skånska aktörer skrivit under Venuppropet.

Förra måndagen undertecknade Region Skåne, Swedbank och Sydsvenskan ett upprop som innebär att de tre organisationerna, störst i Skåne på respektive område, sätter upp specifika mål för sitt klimatarbete.
Jag tror det har betydelse att dessa tre stora organisationer går med i Venuppropet. Ambitionen att Skåne ska ligga i frontlinjen vad gäller klimatarbetet delar vi fullt ut, sa Sydsvenskans Vd Johan Ståhl i en kommentar.

Annons
 

Som en stor bankaktör är jag övertygad om att vi kan göra en insats i klimatarbetet. Uppropet erbjuder en möjlighet att, på ett strukturerat sätt, mäta hur framgångsrika vi är, ansåg Lars Ljungälv, regionchef Swedbank.

Region Skåne har totalt sett en stor klimatpåverkan, och vi gör redan en hel del för att minska den. Detta undertecknande sätter press på oss att göra ännu mer, och det är positivt, poängterade Jerker Swanstein, ordförande i regionstyrelsen.

Venuppropet
Venuppropets vision är att engagera offentliga och privata verksamheter i att effektivisera energianvändningen och utmana dem att bli bästa CO2-minskaren i Skåne. Idag har 51 representanter från olika verksamheter skrivit under uppropet och lovar därmed att försöka minska utsläppen med 20%, vilket motsvarar EU:s övergripande mål. Projektet drivs och samordnas av Motivationshuset.

Mer om Venuppropet på www.venuppropet.se

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser