Annons

Bosses pågar föll i semin

I helgen avgjordes Ungdomsmästerskapen i biljard. Cirka 300 ungdomar har under hösten deltagit i sex distriktsfinaler och kvalificerat sig till Sverigefinalen. På plats på Royal biljard i Malmö var bland annat Bosses Pågar från Västervångskolan bestående av Axel Reinhold, Artur Matulaniec och Viktor Hansson.

På lördag morgon var det full fart i biljardhallen och tävlingen inleddes med spelarmöte och peptalk. Någon grundlig regelgenomgång gjordes inte då alla lag hade tagit sig vidare till Sverigefinalen och därmed kunde reglerna ganska väl. I Ungdomsmästerskapen spelar man i stort sett efter de nationella spelreglerna i 8-ball. Laget från Landskrona avancerade till söndagens semifinalspel men först vankades det gemensam taco buffé på lördagskvällen för samtliga spelare och ledare, följt av en trickstötsuppvisning i världsklass av förbundskapten Tom Eksell.

Annons
 

Tufft slutspel
Bosses Pågar gick ut i semifinal två och ställdes där mot The Kötoppers som hade kommit in i Sverigefinalen på en reservplats. The Kötoppers inledde starkt och ledde matchen med 3-1. Bosses Pågar kämpade på och kvitterade till 5-5. Matchlägget var otroligt spännande och inför varje stöt som gjordes så hyperventilerade spelarna av nervositet. Även publiken hade svårt att andas när den sista 8:an skulle ner i hål. Bosses Pågar hade möjlighet avsluta matchen tre gånger och den tredje gången fastnar 8:an i hörnhålet. The Kötoppers gick vidare till final med resultatet 5-6.
– Även om killarna var besvikna direkt efter matchen så gör de en helt fantastisk insats. De slutar fyra i Sverige och man ska ha klart för sig att det är jämt på toppen, säger Bosse Cronsell, fritidsledare på Västervångskolan och tillika laget coach.
Nu var det inte bara killarna som gjorde bra ifrån sig i Malmö även Bosses Töser spelade fin biljard. Laget som bestod av Jelena Vuksa, Cornelia Karlsson och Hannah Sander Mårtensson slutade sexa i Sverigefinalen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser