Annons

Ven-Trafiken AB:s VD sedan tolv år tillbaka, Björn Boström slutar och tillträder i höst som ny VD för Ystad Hamn Logistik AB.
Det har gått ut i ett pressmeddelande som säger att det är den 1 augusti som gäller men det datumet ser jag som flexibelt. Det finns ett par åtagande jag vill ro iland innan dess, säger Björn Boström till Landskrona Direkt.
Dels är det RTI-projektet som inkluderar ett nytt fartyg åt rederiet. Förhoppningsvis ska vi kunna presentera det i slutet av maj. Just nu sitter ett par varv och finräknar på det, förklarar Björn som alltså vill lämna över rodret till sin efterträdare på bästa sätt.
– Det har inte varit ett lätt beslut. Samtidigt är det farligt när allt rullar på i samma hjulspår. Då är det lätt att man blir hemmablind. Sen ska man ha klart för sig att även vi män har en ”biologisk klocka”, Jag är 46 år nu och det är kanske högt tid att ta nästa steg.

Gjort Ven populärt som resmål
Under Björns ledning har utvecklingen i bolaget gått framåt. Nästan varje år har nya resanderekord slagits och Ven har kommit att bli ett mycket populärt utflyktsmål.
I detta har Björn en stor del, säger kommunalråd Torkild Strandberg som tycker det är trist att VD:n går i ett läge där Ven-Trafiken står inför stora utmaningar, dels i nytt fartyg men även med en flytt av trafiken ut till Skeppsbrokajen.
Samtidigt är det en bra drivkraft att man vill utvecklas vidare och ett gott betyg åt vår organisation när våra medarbetare är attraktiva hos andra arbetsgivare. Det är bara att lyckönska Björn i det nya arbetet.

Annons
 

Inne på samma linje är Viola Ohlson (s), vice ordförande i styrelsen för Ven-Trafiken AB.
– Björn har varit en bra VD, säger Viola som under den tidigare mandatperioden var ordförande i styrelsen.

Då nuvarande styrelseordförande Magnus Andersson (fp) befinner sig på resande fot har styrelsen inte hunnit ta ställning till sin VD:s avgång.
Jag förväntar mig att presidiet träffas så snart Magnus är tillbaka så att rekryteringen av en ny VD kan påbörjas, avslutar Viola Ohlson.


Fakta
Ven-Trafiken AB är ensamma om att bedriver färjetrafik mellan Landskrona och Ven året runt. Trafiken utförs på uppdrag av Landskrona kommun och Skånetrafiken, samt på kommersiell basis. Rederiet hari dagsläget tre fartyg, två bilfärjor och ett passagerarfartyg. Under 2007 reste 289.000 passagerare, 30 000 fordon och 14 000 cyklar med Ven-Trafiken.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser