Annons

Nytt näringslivskontor tar form

Landskrona kommun har utsett näringslivsområdet till ett utvecklingsområde. Som ett led i arbetet beslutades under hösten 2007 att se över näringslivsorganisationen. Roger Johansson från Strategi och Ledarskap anlitades för att samla in och ge förslag på den framtida inriktningen i näringslivsfrågan.

Kommunstyrelsen beslutade förra veckan att följa hans lämnade rekommendationer med ett par kompletteringar. Dels ska näringslivets synpunkter inhämtas innan en eventuell aktieförsäljning av kommunens aktieinnehav i Landskrona Plus AB blir aktuell. Därför får Strategikontor och Stadskontor i uppdrag att samråda med den ekonomiska föreningen som äger Landskrona Plus. Dels ska näringslivsaktörerna samlas under ett tak, vilket även ska innefatta Landskrona Citysamverkan om det innebär verksamhetsmässiga fördelar.
– Jag ser fram emot ett rejält omtag i näringslivsfrågorna. Nu samlar vi våra styrkor, både från kommunen och från näringslivets alla delar, för att göra Landskrona till den utmärkta plats för företagande i Öresundsregionen som vår stad faktiskt är, säger ansvarigt kommunalråd Tutti Johansson Falk, (m) i en kommentar.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 


Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser