Annons

Kampanj ska hjälpa Landskronabor starta nya företag

I veckan pågår en rikstäckande kampanj för att få fler att starta företag. För tredje året i rad arrangerar Jobs & Society NyföretagarCentrum veckan, där blivande företagare över hela landet får träffa rådgivare och experter och få hjälp till en bra företagsstart.
Att starta företag är inte svårt med rätt stöd. Vi vill uppmana fler som har affärsidéer att vända sig till oss för att få hjälp med allt från idéutveckling till budget och juridik, säger Hans-Gunnar Gustavsson från NyföretagarCentrum Skåne Nordväst.

2007 startades i Landskrona 5,4 företag per 1 000 invånare, NyföretagarCentrum hoppas att kampanjen ska bidra till att antalet nystartade företag skall öka under 2008.
Med Nyföretagarveckan och vår verksamhet vill vi sporra fler att starta livskraftiga företag. Av dem som besöker vår kostnadsfria rådgivning och sedan startar företag är åtta av tio i drift två år efter kontakten och endast en procent går i konkurs, säger Hans-Gunnar Gustavsson som idag tillsammans med kollegor vandrar runt på stadens gator och torg och talar med dem som är intresserad av nyföretagande.
– Vi delar ut kassar med material kring nyföretagande.

Annons
 

Imorgon torsdag medverkar NyföretagarCentrum vid Entreprenörsdagen på Justus Tranchells Gymnasium.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser