Annons

Systrarna från Asmundtorp” – förlängs

Utställningen ”Systrarna från Asmundtorp” har sedan premiärvisningen den 6 april lockat många besökare till Landskrona Museum.
– Eftersom det är ett så pass stort intresse har vi beslutat att förlänga utställningsperioden till den 7 september, meddelar antikvarie, Åsa Karlsson.

Det har visat sig att det är många som är intresserade av att få se systrarna Anderssons fina textilsamling och inte minst få höra berättelsen om deras liv. De sex systrarna växte tillsammans med en bror upp på en gård utanför Asmundtorp. Eftersom fyra av dem aldrig blev gifta finns det kvar ett stort antal textilier som de skulle ha haft som sin hemgift. Många av textilierna är aldrig använda och har dessutom kvar sin lyster i färgerna, då de inte blivit utsatta för solljus i de stora kistor de har förvarats i.

Annons
 

Här finns randiga bolstrar, handdukar med monogram, broderade dukar, filtar och förkläden i långa rader. Det finns inte många samlingar som är så välbevarade och som innehåller en sådan stor mängd textilier, avslutar Åsa Karlsson och hälsar alla textilintresserade varmt välkomna till museet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser