Annons

Kickboxare visade framfötterna

Landskrona Asiatiska Förening ställde upp med fem fighters i Aprilcupen i Ängelholm i helgen och som vanligt blev medaljskörden riktigt fin. Föreningen tog hem två guld och två silver på fem möjliga medaljchanser.

Abdirasaq Mohamed gick i -74 kg och mötte en fighter från Karlskrona i en jämn match. Dock förlust med 2-1 i domarröster.
En mycket bra match och med lite träning i att inte ge sig för lätt kommer han nå nya framgångar, menar Katarina Pettersson från LAF.

Annons
 

Edwin Pettersson gick i -63 kg, en viktklass med enbart tre deltagare och Edwin mötte båda motståndarna i matcher om tre ronder. I sin första match besegrade han en fighter från Ängelholm. I match nummer två mötte Edwin en fighter från Karlskrona.
Han är en legend inom kickboxningsvärlden med flertal titlar både inom och utanför Sverige. Edwin gjorde en av sina bästa matcher och utförde en kanonprestation där han inte lät motståndaren köra sitt vanliga race, berättar Katarina Pettersson som dock fick se motståndaren få in flest träffar och därmed fick Edwin nöja sig med ett välförtjänt silver.
Om Edwin fortsätter att utvecklas på det sätt som han gjort under de senaste åren kommer en returmatch att bli mycket spännande.

Marcus Johansson gick i -89 kg, även det en viktklass med enbart tre deltagare. I första matchen besegrades en fighter från Göteborg. I den andra matchen ställdes Marcus mot en fighter från Eskilstuna som gav lite mer motstånd. En hård match där Marcus drog på sig en varning för otillåtet hård kontakt med hade trots detta ett poängmässigt övertag vilket medförde att han vann matchen. Guldet till Landskrona.

Tony Berglund gick i -79 och mötte en fighter från Jönköping i en mycket jämn match där båda jobbade mycket med boxning med en hel del närkamper. Tony fick in en hel del slag men tog emot en del sparkar vilket medförde att matchen avslutades med oeniga domarröster, dock till Tonys fördel. I finalen mötte Tony ånyo en fighter från Jönköping tillika landslagskollega.. Det blev återigen en mycket jämn match. Tony utförde många kontrollerade och snygga tekniker och kunde hålla en hög intensitet matchen igenom. Dock fick motståndaren en varning för otillåtet hård teknik vilket han fick svårt att hämta upp. Tony vann matchen med eniga domarröster och tog därmed hem guldet.

Kim Falkman som är nybörjare i kickboxning gick sin andra match i -69kg. Han mötte en mer rutinerad fighter från Ängelholm och gjorde en mycket imponerande insats.
Det började mycket bra med explosiva tekniker och mycket boxning men han orkade inte ända fram. Kim visade prov på vilken fantastisk fighteranda han har och fick med sig ett välförtjänt silver hem.

Efter en lång dag med många bra matcher är Katarina Pettersson mycket nöjd med klubbmedlemmarnas prestationerna.
– De fighters med mer rutin visade upp sina bästa sidor och de fighter med mindre matchvana i bagaget visade att de med lite erfarenhet kommer att kunna visa upp goda resultat i framtiden.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser