Annons

Frakt av BT Kemijord påbörjad

Efter sju sorger och åtta bedrövelser har nu den förorenade jorden från BT Kemi börjat fraktas från Teckomatorp. I skytteltrafik går nu tolv lastbilar mellan det gamla fabriksområdet till hamnen i Landskrona. I den södra hamnbassängen har Lehmann Trader lagt till och på kajen står en grävskopa och fyller innandömet på fartyget.

Arbetet med att frakta de cirka 40 000 tonen förorenad jord beräknas ta knappt två månader.

Annons
 

– Fartyget tar 7 000 ton åt gången. Det betyder att hon går med det första lasset till Rotterdam i Holland i morgon, torsdag och sedan blir det fem eller sex turer till beroende på hur mycket jord det rör sig om, säger Lars Nilsson, hamnchef i Landskrona.
Varje tur tar åtta till tio dagar, beroende på väder och vind. Dessutom vet man aldrig hur fort fartyget kan lägga till i Rotterdam.


Det i Gibralta rregistrerade fartyget Lehmann Trader ska transportera jorden till Holland.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser