Annons

Bowlare besvikna på uteblivna politiker

Bowlingklubbarna väntar fortfarande på besked om det kommunala bidraget.
– Vi hade blivit lovade att frågan inte skulle dras i långbänk, men än har vi inte fått några besked, suckade Jan Gadd när bowlingalliansen i går hade bjudit in kommunledningen för att få besked.

Kompakt tystnad
Men stolarna gapade tomma, hörsammat inbjudan hade endast oppositionsrådet Niklas Karlsson, (s) gjort.
Vi menar att det är fel att dra in bidrag utan att först utreda konsekvenserna, menade Niklas Karlsson som också försökt få upp frågan i kommunstyrelsen.
Men utan resultat, konstaterade han och vid april månads utgång så upphör bidragen till bowlingen om inga nya beslut fattas.
– Vi anser det fel att vår verksamhet drabbas utan att man först tittat över hela bidragssystemet. Jag frågar mig bara vilken idrott som står på tur att bli av med bidragen nästa gång, poängterade Jan Gadd som räknat med att politikerna skulle lämna någon form av besked inför dagens möte i fritidsnämnden.
– Men det har varit helt tyst, konstaterade han och när nämnden i kväll behandlar frågan så finns en utredning om bowlingspriserna på hallarna runt om i Skåne att jämföra med.
Resultatet kan sammanfattas med att de priser som nu tillämpas av bowlingföretaget är marknadsmässiga och i de flesta fall ges inget särskilt ekonomiskt stöd till klubbarna för deras verksamhet, skriver förvaltningens administrative chef Göran Nyström och av materialet framgår att priset för en bowlingtimme per vuxen i dag är 170 kronor i Landskrona.

Annons
 

Prislistan toppas av Olympia Bowling i Helsingborg som tar 259 kronor i timmen kvällstid och Halmstad med 210 kronor. Men det gäller privatbowling, för klubbarna är det svårare att göra en jämförelse eftersom alla rabatter inte anges. Och av de föreningspriser som presenteras ligger Landskrona i topp med 150 kronor per timme.
– Hur detta drabbar verksamheten är för tidigt att säga, men positivt är det inte, avslutade Peter Gadd, själv aktiv i BK Hornet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser