Annons

Succé för Plantans 1-års kalas

Närmare 400 personer kom för att äta tårta, lyssna på underhållningen och spana in verksamheten.
– Vi är verkligen otroligt nöjda, säger Jenny Månström, verksamhetsledare på Plantan.

– Inte kunde vi gissa att det skulle komma så många. Och så många olika typer av människor. Allt från hemvärnet till muslimska kvinnor från Koppargården som lagade falafel som alla fick smaka. Plus alla ”våra” ungdomar så klart.

Annons
 

Khalid Geire, stå-upp komiker från Helsingborg, uppträdde och var så förtjust i Plantan att han tänker komma tillbaka en kväll för att köra en show för enbart ungdomar.
– Då kan jag dra mina mer ”vuxna” skämt. Nu var det lite för många barn för att jag ska kunna skämta helt fritt, sa han med ett stort leende på läpparna.
– Det är mycket på gång nu, säger Jenny Månström.
– Den 3 maj är det invigning av den nya skateparken och Plantan håller i festen. Och så ser jag redan fram emot 2-års kalaset!

Tjejernas tur att inta rockscenen
Redan på lördag är det dock dags att öppna dörrarna för spelsugna tjejer. Historiskt sett har tjejer haft en undanskymd roll på och runt rock- och popscenen. Musikbranschen är fortfarande väldigt mansdominerad. Exempelvis kan man se att mer än 1200 band spelar varje vecka i något av Sensus studieförbunds 41 musikhus. Nästan nittio procent av bandmedlemmarna är killar. Det handlar om vanor och känslan av att replokalen är ”killarnas plats”. Det vill studieförbundet ändra på.

I oktober förra året ordnade Sensus den första heldagen med öppet hus i spellokalerna. Här erbjöds workshops för spelsugna tjejer i alla åldrar. Den följdes av liknande heldagar på en rad platser runt om i Sverige.

Nu fortsätter satsningen i nya städer och på lördag har turen kommit till Plantan och Landskrona. Deltagarna kan testa trummor, bas och gitarr, få instruktioner från kvinnliga musiker eller jamma tillsammans med andra. Man kan även starta en studiecirkel för sitt band på plats, få tips om spelningar eller replokaler, få veta hur man spelar in en demo eller bara träffa andra som spelar.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser