Annons

Skateparken snart på plats

Vi har tidigare skrivit om att det ska byggas en skatepark vid Idrottsplatsen i Landskrona och på torsdagen göts den platta som ramperna ska stå på.
– Vi håller på att sätta ihop ramperna inne i Idrottshallen och på måndag kommer vi att börja med att montera dom på plattan där ute, säger montören Rolf Degeryd.

Med kritiska ögon synar skejtarna Martin och Ton de blivande ramperna.
– Det hade varit att föredra om vi varit med i ett tidigare skede, säger Martin som mest idkar skateboardåkning i Helsingborg.
Tidigare höll vi till i skatehuset på industriområdet. Det var en av landets bästa banor. Den nya kommer inte att vara i närheten av den gamla. Men det är dock ett steg i rätt riktning. Det ska bli spännande att se hur det blir, säger Martin.

Annons
 

Planer finns på att eventuellt anlägga fler aktiviteter jämte skateboardbanan.
Vi har tagit fram en ritning på hur det skulle kunna se ut, säger Bengt-Arne Nilsson, avdelningschef på Fritid & kulturförvaltningen.
Funderingar finns bland annat på en multiarena samt en plats för den nya franska innesporten parkour.

När Bengt-Arne Nilsson visar upp en skiss på hur området skulle kunna se ut skiner fyra av de närvarande upp. Det är Zaka, Emil, Ludde och Kimmy som kör parkour.
– Det handlar om att ta sig från en punkt till en annan så fort som möjligt. Gärna fågelvägen, säger Ludde och förklarar vidare.
– Det finns olika sätt att ta sig över hinder och det är sådant man kan vinna på.

Det har visats på TV hur folk hoppar från tak, kastar sig över saker och ting. Det ser farligt ut.
Det är inte så farligt. Man försöker hela tiden göra sitt bästa men farligt är det inte. Senast körde jag och Ludde i Sandvången och det gick bra, säger Kimmy.

Företagare sponsrar skateparken
I nuläget ligger kostnaderna på cirka 800 000 kronor för den nya skateparken vilket kan tyckas vara mycket.
– Det är värt varenda krona. Det är en satsning på ungdomar som idag inte har någonstans att ta vägen. Därför ser vi detta som en god investering, säger Bengt-Arne Nilsson..
Vi har dessutom fått ovärderlig hjälp av Ohlssons Åkeri, Thorn Lighting och Unisport för att få till stånd projektet.

Officiell invigning av den nya skatebanan sker i samband med Lisa-dagen den 3 maj.
– Det kommer att bli en perfekt mötesplats för ungdomarna. Här kommer inte att finnas några låsta grindar eller annat. Här är det fritt fram för aktiviteter, säger Bengt-Arne Nilsson och avslutar.
Vi kan också meddela att vi håller på att titta på andra områden i kommunen där man i framtiden eventuellt kan bygga liknande anläggningar.


Zaka, Emil, Ludde och Kimmy ser fram emot att kunna köra parkour i framtiden.
– När vi kör i stan och på andra ställen händer det att vi får utskällningar. Folk tror att vi har stulit något eller så eftersom vi springer som vi gör. De tror nog att vi flyr från något, säger Ludde.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser