Annons

Plantan 1 år

Ett år har gått sedan invigningen av aktivitetshuset Plantan.
I snitt är det 30 ungdomar som besöker Plantan en vanlig kväll.

På lördag firar man 1-årskalas med öppet-hus och alla är välkomna, även de vuxna. Det utlovas tårta, livemusik, dans, prova-på i disajnrummet och replokalen, tävlingar, utställningar och uppträdande av stå-uppkomikern Khalid Geire.
– Khalid skämtar om kulturkrockar och inget är för heligt för att skämta om, säger Jenny Månström verksamhetsledare på Plantan.

Annons
 

Vad är Plantan?
Plantan är ett aktivitetshus. Det vill säga ett hus för aktiva och
engagerade ungdomar i åldern 13 till 24 år. På Plantan finns även föreningsservice. Detta innebär att Plantan kan hjälpa
föreningar runt om i Landskrona med bland annat lokaler för möten.

Plantan drivs som en del av ”avdelningen för verksamhetsstöd” på Landskrona fritids- och kulturförvaltning och har öppet söndag till torsdag mellan 15-21.

På Plantan kan besökarna förverkliga sina idéer och prova nya saker.
I huset finns t.ex. disajnrum, replokal, textilateljé och två frirum som man bara kan vara i och ta det lugnt, spela tv-spel eller lyssna på musik. ngdomarna bokar in sig i nåt av rummen och gör det som de känner för att göra.
Det är personalen på Plantan som man ska gå till med sina önskemål om aktiviteter. Vi ska ses som en resurs. Ju fler önskemål som kommer in, ju fler roliga saker kan man prova på, berättar Jenny Månström och blickar lite framåt.
Den 3 maj invigs Skateparken i Landskrona. Skateparken är en del av den satsning som görs för att utveckla ungdomsaktiviteterna i staden. Parken kommer ligga vid Plantan på Karlslundsområdet. I sommar kommer Plantans verksamhet att flytta till Citadellbadet och till Skateparken. Två dagar i veckan kommer man att finns på plats på vardera ställe.


Program för Plantans 1 årsdag
13:00 Tårta
14:15 Unique M8*s
14:40 Smaka falafel
15:00 Khalid Geire stå-upp komiker
15:45 Dansuppvisning
16:30 Punk

Läs mer om Plantan på www.plantan.nu

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser