Annons

Hur ska kommunen bygga i framtiden?

Idag reste en grupp med representanter från byggföretag, fastighetsägare, DeLabs och Landskrona kommun till passivhusmässan i Nürnberg. Initiativet till resan kommer från DeLabs och Landskrona kommun.
– I september 2007 tog Kommunstyrelsen ett principbeslut som innebär att man i stor utsträckning ska använda passivhus- eller minienergihusprinciper vid nybyggnation och renovering. Vi vill vara bland de första i landet med att uppmuntra och assistera exploatörer att bygga enligt passiv- eller minienergistandard på en stor del av den mark som kommunen upplåter för exploatering, säger kommunrådet Tutti Johansson Falk.

– Resan till Nürnberg är en del i detta arbete. Konferensen fokuserar inte bara på passivhus, utan visar också upp teknik och kunskaper för till exempel energieffektiva kontorshus. Förutom att ge deltagarna en ökad kunskap inom området ska resan också bidra till ökade kontakter och skapande av nya arenor mellan näringsliv, forskning och berörda myndigheter. Varje deltagare finansierar själv sin resa, avslutar kommunalrådet.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser