Annons

Alinda gör comeback – för socialdemokraterna

I förra veckan skrev vi om att Marko Huttunen (m) lämnar politiken i Landskrona och idag kan vi konstatera att en annan politiker är tillbaka. Det är Alinda Zimmander som tog time out och lämnade Vänsterpartiet för ganska exakt ett år sedan och som nu gör comeback – för socialdemokraterna.

Alindas första uppdrag blir som ersättare i kommunstyrelsen för avhoppade socialdemokraten Eva Bergenstråhle.
Jag vill önska Alinda ett stort lycka till, säger vänsterpartisten Lars Ståhl.
– Alinda är en mycket engagerad människa och det är något som kan behövas i socialdemokraterna.

Annons
 

DEt var när det inte längre gick att kombinera jobbet med det kommunalpolitiska arbetet inom vänsterpartiet som Alinda Zimmander, 44 år, valde att lämna sina politiska uppdrag.

Men nu har hon slutat på sitt jobb och gör politisk comeback, som socialdemokrat.
När vi fick alliansregeringen så pyrde det i mig och den känslan har knappast avtagit, berättar Alinda Zimmander och valet av Mona Sahlin som ny partiordförande för socialdemokraterna avgjorde partivalet.

– Hon har visat att socialdemokraterna tar till sig av kritiken efter valförlusten och det ser jag som positivt. Nu handlar det om att hitta tillbaka till de ideologiska rötterna och åter lyfta fram den solidariska välfärden, förklarar hon och inom socialdemokratin välkomnades Alinda Zimmander med öppna armar.
En duktig politiker med härlig engagemang och hjärtat till vänster, konstaterar oppositionsrådet Niklas Karlsson och de politiska uppdragen har inte låtit vänta på sig.
I dag är Alinda Zimmander ordinarie ledamot i fritidsnämnden och ersättare i kommunstyrelsen.

Det skall bli skönt att få komma i gång med praktisk politik igen, förklarar hon och ser med viss spänning fram mot de båda uppdragen.
För mig är det viktigt att slå vakt om ett fungerande föreningsliv och att dra ner på bidragen till föreningarna anser jag vara under all kritik. Inom föreningarna bedriver man ett viktigt socialt arbete som skall uppmuntras, förklarar Alinda Zimmander.
Hon betonar samtidigt vikten av att värna alla de ideella krafter som jobbar inom kommunens många föreningar.
Det var genom ett fackligt engagemang som Alinda Zimmander fick upp ögonen för politiken. Efter att ha deltagit i en facklig kurs valde hon 2001 att engagera sig politiskt i vänsterpartiet. Hon blev snabbt en av de framträdande vänsterpartisterna i Landskrona när hon i december 2006 bestämde sig för att hoppa av.

Min situation blev ohållbar och det gick inte att kombinera med dåvarande jobb med politiken, förklarar hon och när hon nu har siktet inställt på en ny yrkeskarriär så har lusten att arbeta politiskt kommit tillbaka.
– Jag vill vara med och försöka påverka samhället och även om jag inte blev förvånad så blev jag blev illa berörd av att sverigedemokraterna gick så starkt fram i senaste valet.

– Deras populistiska politik bygger bara på människors rädsla och fördomar, poängterar hon och manar till en bättre dialog med kommunens ungdomar.
– Vi måste bli bättre på att lyfta fram ungdomens behov på olika område, det kan vara allt från ungdomsgårdar till olika former av evenemang, påpekar Alinda Zimmander och lyfter fram ett citat från en dansk valrörelse som blivit något av en ledstjärna; ”om solidaritet är något man bara vill ha när man själv behöver det så finns solidariteten inte längre”.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser