Annons

Startskottet har gått för Enoch Thulinskolans kultursatsning

I fredags gick startskottet för Enoch Thulinskolans stora kultursatsning inför Landskronas 600 års jubileum 2013. Fram till jubileumsåret 2013 ska eleverna på byggprogrammet arbeta med olika byggnadsprojekt som sedan ska ligga till grund för en kommande utställning. Kultursatsningen syfte är att lyfta fram den mångfald av olika byggnadsstilar som varit tradition genom Landskronas fysiska historia.

Projektet som kommer att vara ämnesövergripande syftar även till att medvetandegöra och förankra en viktig del av stadens kulturhistoria. Eleverna kommer även att arbeta med olika historiska fördjupningar inom arkitektur, stadsplanering, boendemiljöer och levnadsförhållanden utifrån Landskronas historiska förutsättningar.

Annons
 

Först ut blev ”koloniprojektet” detta projekt inledds med att eleverna själva kommer att designa sin egen kolonistuga. Designen på kolonistugan ska bland annat bygga på Frans Ekelund gamla skisser ifrån 1920 och de kulturmärkta stugorna på Citadellområdet. Stugorna på Citadellet har en betydelsefull del av Landskronas kulturhistoria och anses även vara vaggan i Sveriges kolonihistoria.

Själva koloniprojektet kommer att ske inom ramarna för en tävling där eleverna arbetar i olika grupper, varje grupp kommer sedan att redovisa sitt bidrag. Den vinnande gruppen kommer att belönas med att deras bidrag kommer att byggas under kommande läsår. Skolans kultursatsning har väckt uppmärksamhet inte minst av olika företag i Landskrona, skolan har även vänt sig till kommunen och hoppas på att få inleda en gemensam satsning mot jubileumsåret 2013.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser