Annons

Hundsöndag på museet

Idag finns över 700 000 hundar i Sverige och antalet ökar stadigt – vi är mitt uppe i en hundboom. Därför arrangerar Landskrona museum tillsammans med Landskrona Brukshundsklubb en Hundsöndag med information, rådgivning och uppvisningar. Kunnigt hundfolk med lång erfarenhet finns på plats att prata hund. Ute på Kasernplan berättar Landskrona brukshundsklubb och Svenska spaniel- och retrieverklubben om sina verksamheter. Man har också chansen att träffa elever från Naturbruksgymnasiet i Svalöv som svarar på frågor om hundens hälsa eller diskutera med Therese Söderqvist om vad din hund mår bäst av att äta. Kl 14.30 har Brukshundsklubben uppvisningar i lydnad, freestyle och moment från agility och kl 15 visar spaniel- och retrieverklubben upp sina hundar i arbete. Utomhus är förstås både matte, husse och hunden välkomna!

Kl 14 håller hundinstruktör Arne Jonsson föredrag i Filmsalen på museet. Han tar upp vad det innebär att skaffa valp och efter föredraget finns det tid att ställa frågor.

Annons
 

Under söndagen röstar besökarna fram den roligaste hundbilden i fototävlingen i museets café. Tävlingen är öppen för alla. Lämna in din roligaste hundbild i museets entré, senast på lördag.
– Vi sätter upp bilderna i caféet, röstning fram till kl 15 på hundsöndagen, vinnaren utses 15.30, hälsar Anneli Oxenstierna från Landskrona Museum.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser