Annons

Holländska framgångar

Fredagens 2-0 seger borta mot Roda var den nionde segern på elva matcher för Jonas Olsson och hans Nec Nijmegen. Segern innebar dessutom att spelartruppen fick ledigt över helgen.
– Det är klart att det är skönt med lite extra ledigt, säger Jonas Olsson hemma på blixtvisit i Landskrona.

Efter uppförsbacke kommer nerförsbacke
Nec Nijmegen har vänt en tung höst då laget rent av låg sist i den holländska ligan till en fin vår.
Nu siktar vi in oss på niondeplatsen. Om vi klarar det får vi vara med i slutspelet om UEFA-cupplatser. Det siktar vi på, säger Jonas Olsson vars lag just nu ligger nia och på söndag möter ärkerivalerna Vitesse som ligger tia.
– Ja, herregud vilken drabbning det blir. Det är svårt att förklara hur mycket den matchen betyder för lagen och fansen.

Annons
 

Jonas Olssons fina vår har gett gehör även hos förbundskaptenerna.
Varje dag loggar jag in på Direkten och det var verkligen roligt att läsa Roland Anderssons kommentarer förra veckan, säger Jonas Olsson och ler ikapp med solen på uteserveringen på egna cafét, 261, på Rådhustorget.
Det är klart att jag drömmer om EM. Det säljer jag gärna ut min semester för, säger Olsson som så smått börjat fundera över framtiden.
Jag har ett år kvar på mitt kontrakt så vi får väl se vad som händer i sommar. Jag tror att det kommer en del bud.

Fler holländska framgångar
Vi noterar i sammanhanget att även Rasmus Lindgren svarar för strålande insatser i den holländska ligan. Med två omgångar kvar ligger hans Ajax två i ligan. I helgens segermatch, 4-1, mot De Graafschap utsågs Rasmus rent av till planens lirare – detta trots att Klaas Jan Huntelaar svarade för ett hattrick. Imponerande!

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser