Annons

Har Lilly gått sin sista tur?

Igår skrev vi om att Hellners Päls kommer att stänga och idag kan vi meddela att ytterligare en klassiker troligtvis kommer att försvinna. Det är turfiskebåten Lilly som med stor sannolikhet har gått sin sista tur. På Lilly samt båten Bris sitter idag skyltar om att de är till salu.
Eftersom min man, Claes, har varit sjuk och inte kommer att kunna fortsätta köra Lilly, så har vi försökt sälja rörelsen men några intressenter finns inte. Inte ännu i alla fall, säger Lisbeth Lövström.

Lilly byggdes 1890 och kom till Landskrona 1972. Den ersatte då en annan båt som också hette Lilly.
Sedan 1972 har Claes kört turerna i ur och skur och det är många som under åren har njutit av fisket på sundet. Jag önskar att jag själv hade licens att köra en sådan båt. Då hade jag tagit över, fortsätter Lisbeth.

Annons
 

Hoppet står nu till att någon med gediget intresse nappar på idén och tar över efter Lövströms.
– Det är ingen syssla som man blir miljonär på men har man intresset så är det en erfarenhet som är värd mer än pengar. Ska man slå till så ska man göra det nu. Vi står inför högsäsong och våren och sommaren är fantastiska på Öresund, avslutar Lisbeth Lövström.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser